Автомобил блъсна сърне на Шуменското плато, състоянието му е тежко

Младо сърне е пострадало рано тази сутрин при пътно-транспортно произшествие в района на ПП „Шуменско плато“. Сигналът за инцидента е подаден в 7.16 часа към ДГС-Шумен. На място е изпратен екип от двама горски служители, които откарват животното във ветеринарна клиника за преглед, съобщиха от Североизточно държавно предприятие.

Ветеринарният лекар установява, че едногодишното сръндаче е с фрактура на бедрената кост на задния крак и множество вътрешни наранявания, които по мнение на специалистите са несъвместими с живота.

Това е поредният случай на пострадала сърна в парка. Ръководството на СИДП приканва посетителите на платото да шофират с по-ниска скорост, да внимават защото в района има много диви животни и да подават сигнали, ако предизвикат катастрофа или видят животно в безпомощно състояние.

Специалистите съветват гражданите да не се опитват да оказват помощ на раненото животно или да го транспортират, защото има опасност самите те да бъдат наранени. Всички посетителите на ПП „Шуменско плато“ могат да подават сигнали за нередности и пострадали животни на телефон 112.

На тях веднага ще се отзоват служители на ДГС-Шумен.

 

Подобни

Leave a Comment

2 × three =