АГ отделението в шуменската болница получи ново медицинско оборудване

 

Жените, които са решили да родят децата си в шуменската болница, вече ще могат да разчитат на повишен комфорт и сигурност. Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ – Шумен” се сдоби с два нови родилни стола от изключително висок клас. Медицинското оборудване е осигурено отново от фирма „Алкомет“. Дарението е на стойност над 70 000 лв.

Началникът на АГ отделението д-р Ивайло Балабанов изрази благодарност към фирмата-дарител и лично към г-н Фикрет Индже, който често се ангажира с подобни каузи и не за първи път осигурява нова техника. По думите му шуменската болница е третата в страната, която вече разполага с подобни столове.

Директорът на МБАЛ – Шумен д-р Атанасов обясни, че това дарение е изключително важно за болницата, която в момента работи във финансов дефицит и няма възможност да отделя средства за ново оборудване. „С този пореден акт на благотворителност г-н Индже доказва, че не само е успешен бизнесмен, но и социален предприемач“, каза още той.

От своя страна Фикрет Индже бе категоричен, че фирмата ще продължи да подпомага болницата и изтъкна, че е много важно да се раждат повече бебета в България.

Освен двата нови родилни стола АГ отделението получи като дарение и хирургичен инструментариум, който е произведен от германска фирма „Рудолф“ и се отличава с  изключително качество. Инструментите  на стойност 3500 лв, са осигурени от нотариус Ася Асенова, както и от двама нови дарители – „ТСБ Текстил Сървис България” ООД и Полина Александрова.

Подобни

Leave a Comment

4 × 5 =