Актуална информация на РЗИ-Шумен за COVID-ситуацията към 18.11.2020 г.

103 жители на област Шумен са новозаболелите от  COVID-19 през последното денонощие, сочат обобщените данни в РЗИ-Шумен.
Най-много са заболелите в община Шумен – 76, от които по един в селата Мадара, Мараш, Лозево, Радко Димитриево, Велино, останалите са от града.

39 жени и 37 мъже на възраст между 25-95 години. Един от регистрираните случаи е на турски гражданин, който е отседнал в хотел в града.

Община Велики Преслав – 5, от които трима в града и по един в селата Миланово и Имренчево /3 жени и 2 мъже/.

Община Върбица – 2 жени в града и в село Чернооково

Община Венец – 1 жена с. Капитан Петко

Община Каолиново – 3, двама мъже и една жена от с. Тодор Икономово и Загориче

Община Никола Козлево – 1 мъж с. Църквица

Община Каспичан – 3, две жени и един мъж от Каспичан, Плиска и с. Златна
нива

Община Нови пазар – 7, един мъж от с. Преселка останалите 5-ма мъже и една жена от града

Община Смядово – 5, един мъж от с. Веселиново останалите две жени и двама мъже от града

Общият брой на положителни за област Шумен е 2 410, под карантина са 1 261, излекуваните са 336

Към 11:00 ч. в МБАЛ Шумен са хоспитализирани 246 пациенти, от които 193 с положителен за коронавирус тест, а 53 чакат резултати, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности”.  Един пациент е транспортиран в болницата в Разград.

Към момента в ОАИЛ има 6 души, от които 6 са интубирани. Общият брой на разкритите ковид легла в болницата е 219, други 5 са разкрити в детско отделение, където за щастие няма няма пациенти с вирусната инфекция.

Петима са починалите пациенти през последните два дни. На 17 са приети 26 пациенти, изписани са 30, починали са двама – жена на 72 г. и жена на 68 г.  На 18 през нощта са починали още трима пациенти мъж на 68, мъж на 67, и мъж на 74 г.

„Въпреки изключителният натиск от пациенти и създадената ситуация всички отделенията в МБАЛ Шумен продължават работят. Поемат се и всички спешни случаи от областта. Апелираме гражданите да спазват мерките“, коментира още д-р Маринова.

Подобни

Leave a Comment

12 − eleven =