Актуална информация от РЗИ-Шумен за COVID-ситуацията в областта към днешна дата

38 са  новите случаи на жители на област Шумен с положителен за COVID-19 тест. Това показват данните от  Единния информационен портал и обобщени в РЗИ-Шумен. Сред новозаразени преобладават мъжете 22-ма, а жените са 16. Момиченце на 4 години от Смядово е най-младия жител на областта с положителен PCR, то е и единственото дете регистрирано за изминалото денонощие, а жена на 72 години от Шумен е най-възрастния.  Най-много от заболелите са от град Шумен – 24 души, 3 са случаите от град Смядово, в община Нови пазар заболели са 4-ма, един от които е жена от село Стан, а останалите от града. Заразени има и от община Велики Преслав – 5 души, като четирима са от града, а един от село Драгоево.

Към 10:00 ч., информацията от МБАЛ-Шумен показва, че 235 са хоспитализирани заради COVID-19, от които 195 са с положителна проба за коронавирус, а останалите 40 очакват резултати PCR тест. Вчера в болницата са приети 15 пациенти, а изписани 20, починали са двама – мъже на по 63 години и 47 години, двамата са с придружаващи заболявания. От вчера са увеличени и леглата в интензивния сектор, за пациенти с COVID-19 от 4 на 8.  В момента в ОАИЛ са 7 пациенти, от които 4 са интубирани.

Управителят на КОЦ-Шумен д-р Свилен Арнаудов подчерта, че в общинското лечебно заведение към момента са заети 19 от общо 20 легла, отделени за заразени с вируса пациенти.

„Ситуацита в областната болница продължава да е усложнена, за седмицата според справката на НЗОК отново МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти в страната, които страдат от COVID-19”, подчерта д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в МБАЛ-Шумен.

Подобни

Leave a Comment

sixteen + one =