Актуални данни за COVID-разпространенито в Шуменска област

90 са новодиагностицираните положителни за COVID-19 жители на Шуменска област на 5 ноември, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

От тях 46 мъже и 44- жени. Най-възрастният с коронавирус е мъж на 99 години от Нови пазар, с позитивен тест са двама до 18 години- момиче на 7 и момче на 17 от Шумен.

Най-много регистрирани случаи на COVID-19 през вчерашния ден има в областния град – 40. В Нови пазар са 17, във Велики Преслав 8, по 2 случая има в Смядово и в шуменското село Мараш.

По един доказан заразен има в градовете Плиска, Каспичан и Върбица, както и в селата Мадара, Царев брод, Радко Димитриево, Ивански, Панайот Волов, Дибич, Велино, Драгоево, Миланово, Енево, Загориче, Върбак, Ясенково, Буйновица, Черноглавци, Борци, Иглика.

11 души са изписани след лечение за COVID-19 от МБАЛ Шумен през последното денонощие. Починали са 8 – 7 през вчерашния ден и 1 тази сутрин. Изгубили са битката с болестта мъже на 50, 56, 60, 62 и 75 години и жени на 54, 78 и 82 години,съобщи д -р Йорданка Маринова ръководител направление „Медицинска дейност” в лечебното заведение.

221 са хоспитализираните с клинична картина за COVID-19 пациенти в шуменската болница до 9.30 тази сутрин. От тях 160 са доказаните случаи след положителен тест, за останалите 61 резултатите от тестовете се очакват. През вчерашния ден са приети 20 души с показатели на коронавирусна инфекция. В момента в МБАЛ Шумен пациенти с COVID- 19 се лекуват в Инфекциозното отделение и в обособени сектори в Първо вътрешно, във Второ вътрешно, в Детско отделение и в ОАИЛ. Има COVID сектор и във филиала в Нови пазар.

Подобни

Leave a Comment

nine + ten =