Ало-измамници щурмуват Шумен: Жена даде на мним полицай 3 700 лева

За по-малко от половин час в дежурната част на полицейското управление в Шумен са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже и се представят за полицаи. Обясняват, че правят специализирана операция за залавяне на измамници. Това съобщават от Областна дирекция на МВР-Шумен.

За целта хората трябвало да оставят парите пред домовете, а полицаи  да ги заловят като отидат да ги вземат. Към момента една жена е съобщила, че е била измамена по тази схема днес преди обяд със сумата от 3 700 лева. ОД на МВР – Шумен призовават хората  да не дават никакви лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си, да не хвърлят пари през терасите си.

Няма практика полицейски служител да иска съдействие от гражданин по такъв начин. Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници искайки ви по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама.

Подобни

Leave a Comment

thirteen − eight =