Анатоли Стоянов към И. Иванов: Членовете на БСП-Шумен не са работници на “Билдингстрой експрес“

На 17-ти май се е провело заседание на Общинския съвет на БСП, на което е взето решение Анатолий Стоянов и Красимир Костов да не могат да заемат ръководни длъжности и да се кандидатират за такива в БСП. Това решение е съгласно чл. 12, Ал. 2, т.4 от Устава на БСП. За него са гласували 22 членове на Общинския съвет, съобщиха от централата на БСП – Шумен.

На 20-ти май фракцията около бившия кмет Красимир Костов даде пресконференция, където бе обявено, че общинската конференция на БСП – Шумен, провела се на 12-ти май, е нелигитимна. Между крилата около Веселин Пенчев, Иван Иванов и Дъбов от една страна и Красимир Костов, Николай Калев, Анатоли Стоянов от друга, прехвръкнаха искри, взаимни обвинения във феодализъм, лъжи и заплахи.

По-рано днес на електронната ни поща получихме писмо от общинския съветник от БСП Анатоли Стоянов, в което той  отговаря на обвиненията на народния представител Иван Иванов.

 

Ето и писмото без редакционна намеса:

 

Във връзка с изказванията на народния представител Иван Иванов и опитите му да внуши определени твърдения, свързани с мен, искам да уточня следното. В едно от изявленията си пред медиите Иванов казва, че да се облагодетелства от обществени поръчки от групата на БСП било възможно само за Анатоли Стоянов. Такова твърдение предизвиква естествено учудване. Първо, защото аз не съм участвал в каквито и да било обществени поръчки под каквато и да било форма и второ, защото дори нямам фирма. Може би Иванов  се базира на собствения си голям опит в сферата на обществените поръчки.

Всъщност, всеки, който влезе в сайта на Агенцията по обществени поръчки, може да проследи историята на десетките такива, които фирма “Билдингстрой експрес”  е получила през годините от община Шумен. Стойността им е милиони левове. Всички добре знаят, че тази фирма е свързана със семейството на Иванов. Така че е добре Иванов вместо да говори глупости, да обясни на шуменци именно това.

А що се отнася до партийното ми положение е ясно едно – Иванов и Пенчев са просто изпълнители на поръченията на един бивш шуменски депутат и партиен функционер, чието име всички добре знаем. Но те са толкова ”добри” изпълнители, че единствено създават смехотворни ситуации като тази с т. нар. наказание на Красимир Костов. За две седмици – два пъти с едно и също наказание. Тази абсурдна сага може лесно да бъде проследена в медиите.

Аз лично съветвам Иванов да не се мъчи да чете Устава на БСП, защото това явно е материя, която не разбира. А въпросът за партийното ми  положение може да остави на висшите органи на партията, на които той не е член. Жалко е, че в следствие на действията на Иванов и неговите ментори през годините, ситуацията в шуменската партийна организация е доведена до смехотворност. Но членовете на БСП Шумен не са работници на “Билдингстрой експрес” и едва ли желаят общинската партийна организация да има същия завършек като фирмата.

 

 

Подобни

One Thought to “Анатоли Стоянов към И. Иванов: Членовете на БСП-Шумен не са работници на “Билдингстрой експрес“”

  1. Равносметка

    Само така . Няма да им се даваш.

Leave a Comment

ten − two =