Анатоли Стоянов: Наложеното ми наказание да не заемам ръководни постове в БСП е нищожно

На пресконференция на 21 май 2018 г. народният представител от БСП – Шумен Иван Иванов съобщи, че с решение на общинският съвет на партията от 17 май, на Красимир Костов и Анатоли Стоянов е наложено партийно наказание по чл. 12 за уронване на престижа на организацията. Тази санкция им забранява да заемат ръководни постове в продължение на 1 година. По този начин А. Стоянов е отстранен от националния съвет на партията, както и от младежкия съвет. Днес обаче на електронната ни поща пристигна писмо от Анатоли Стоянов, в което той „отвръща на удара“ и обявява, че наказанието му е наложено в нарушение на Устава на БСП. И понеже сме просто странични наблюдатели на случващото се в местната организация на Столетницата, решихме да го публикуваме без корекции и редакторска намеса.

Ето го и писмото:

 

„В края на месец май, тази година, в регионалните медии се появи учудваща информация, че ми е наложено наказание да не заемам ръководни постове в БСП за едногодишен срок.

Във връзка с това, мога да Ви информирам за следното:

Решението за наказание, според твърденията на председателя на ОбС на БСП – Шумен Веселин Пенчев и народния представител Иван Иванов, е прието на заседание на ОбС на БСП Шумен на 17.05.2018г. Легитимността на това решение е обжалвана от мен пред Общопартийната контролна комисия на БСП. На свое заседание от 08.06.2018г. Общопартийната контролна комисия на БСП разгледа въпроса. Като ответник във вътрешнопартийния спор  се яви народният представител Иван Иванов. След разисквания и гласуване, най-висшият контролен орган е излязъл с решение, което пристигна официално днес. В това решение се казва, че “наказанието на Анатоли Стоянов е наложено в нарушение на Устава на БСП”. В този смисъл решението за това наказание е нищожно и недействително. Предстои ОПКК на БСП да разгледа и въпросите, свързани с легитимността на проведеното заседание на Общинската конференция на БСП Шумен на 12.05.2018г. както и въпросите, свързани с това кои са легитимните ръководни органи на БСП Шумен“

 

Подобни

Leave a Comment

sixteen + 12 =