“Арена Шумен” с номинация в конкурс за луксозно строителство и архитектура

Новата многофункционална спортна зала “Арена Шумен” е сред номинираните на Осмото издание на престижните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY Property AWARDS 2018. Церемонията по награждаване ще се състои на 10-ти октомври в хотел Premier BW – София, пише Банкер.БГ.

Конкурсът има за цел да отличи най-успешните проекти в строителния сектор, които са на европейско ниво. Годишните награди LUXURY Property Awards  2018 са организирани и продуцирани от VIP Communication PR. В журито ще участват строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби, както и журналисти с ресор „Строителство“.

Иначе, Шумен е сред малкото областни градове в България, които могат да се похвалят с модерна многофункционална спортна зала. Като архитектура и функционалност „Арена Шумен“ е може би най-добра след столичната, категорични са изпълнителите на проекта. Строителството на залата се финансира с 8,5 млн. лв., отпуснати като държавна субсидия от правителството на Бойко Борисов през август 2016 г.

Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният капацитет на залата е 2500 места. Има и възможност за прибавяне на допълнителни подвижни трибуни. При провеждането на концерти и културни събития ще бъде поставяна специална ПВЦ-настилка, която да предпазва пода.

Залата разполага с допълнителна зала за загряване, помещение за допинг контрол, за медицинска помощ, шест съблекални с душове и тоалетни, две зали за журналисти и за пресконференции, магазин за спортни стоки, фитнес зала, сауна, парна баня, кафене с отделен вход. Оборудвана е с два асансьора, единият – на входа за журналистите, а другият – на входа за ВИП-гостите. Изградени са комуникации за външни телевизионни станции за директно предаване на състезания, концерти и други събития.

„Арена Шумен“ е част от цялостен многофункционален комплекс, който ще бъде реализиран на няколко етапа. Амбициите на общинската администрация са заедно със спортния комплекс районът да се оформи като нов градски център, който да привлича както шуменци, така и гостите на града.

Подобни

Leave a Comment

4 + 6 =