Арести за притежание и разпространение на наркотици в Шумен

Криминалисти от полицейското управление в Шумен задържаха 26-годишен мъж за притежание и разпространение на наркотични вещества.

Около 19:10 часа снощи по време на специализирана полицейска операция на етажна площадка във вход на жилищен блок на ул.“Добруджа“ в града била извършена полицейска проверка на 26-годишен местен жител. При последвал личен обиск в него е намерено пликче с бяло прахообразно вещество. След направения полеви наркотест реагирало на амфетамин.

Последвало претърсване в жилището му. Там криминалистите намерили и иззели електронна везна,  плик с около 70 грама суха листна тревна маса, друг с около 10 грама суха листна маса, и пликче с около 20 грама с жълто на цвят вещество, което предстои да бъде изследвано, плик с около грам и половина сума маса, която реагирала на марихуана. В управлявания от него леко автомобил Рено „Сценик“ била открита сгъната хартиена кърпичка с малко количество суха тревна маса. Задържани по време на полицейската операция в помещение на ул. “Калиакра“ в града са още двама шуменци- 31-годишен и 24-годишен. В помещението било намерено пликче със суха листна маса, а във връхната дреха на 24-годишния около грам суха тревна маса.

Тримата били задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура- Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. чл.354а ал.1 от НК продължава.

Подобни

Leave a Comment

1 × four =