Арестуваха двама мъже край с. Веселиново, превозвали 440 кг. тютюн без бандерол

 Полицейски служители от ОДМВР- Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол. Акцизната стока е открита в два автомобила, които били спрени за проверка край преславското село Веселиново.

  

Вчера, малко след 5 часа сутринта, полицейски екип, който работел по безопасността на движението в селото забелязал Ауди „А4“ и Форд „Фокус“, които се движили един след друг. Водачите рязко намалили скоростта си на движение, след като забелязали патрулния автомобил. Подозрителното им поведение на пътя станало причина униформените да ги спрат за проверка.

При проверката в купето на форда са намерени множество черни чували с тютюн, багажникът на аудито също бил пълен с акцизна стока. Извършен е оглед от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към областната дирекция и техни колеги от Велики Преслав.

Изяснено било, че водачът на форда Г.П. /30г./ от гр. Гоце Делчев превозва 350 кг тютюн без акцизен бандерол. 90 кг от акцизната стока е превозвал М.М /38г/ от гр. Гоце Делчев, който бил зад волана на аудито.

 

Тютюнът е иззет. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП- Велики Преслав. Работата по документиране на престъплението продължава под негов надзор.

Снимки: ОД на МВР – Шумен

Подобни

Leave a Comment

nine − six =