Асфалтирането на улиците в община Шумен се бави заради фирма, която обжалва обществената поръчка

Софийска фирма обжалва обществената поръчка за асфалтиране на улици и пътища в Шумен и селата. Осигурени са 1 200 000 лв.с ДДС, но ремонтите не могат да започнат, заради спирането на процедурата.

„Обществената поръчка, която сме пуснали, се обжалва от фирма, която не участва в поръчката, не е регистрирана в Камарата и няма минало и история. Вече мина през КЗК и там Община Шумен спечели. Утре делото е във ВАС. Обжалването стана поминък на някои хора. Този въпрос касае и много други общини. Поставили сме го на Сдружението на общините и вероятно ще има предложение във връзка с промяна в Закона за обществените поръчки, тъй като се създават изключително много проблеми “, заяви на брифинг в общината кмета Любомир Христов.

От фирмата атакуват едно от условията, което гласи, че изпълнителят трябва да има или да е наел асфалтова база в Шумен.

Зам.-кметът по строителство Боян Тодоров обясни, че са поставили това условие, защото желаят асфалта да се полага при 70 градуса, а ако базата е някъде далеч, това условие може да не бъде спазено. Към момента дупките в града се кърпят от общинското предприятие по строителство. Работи се по 11 улици, ремонтирани са настилки в кв. Дивдядово, с. Мараш, с. Салманово, а в момента се кърпят дупките в с. Белокопитово.

Много вероятно е обаче заради забавянията, мащабното асфалтиране да започне есента, когато температурите не са много подходящи.

Подобни

Leave a Comment

four × one =