Баба от Шумен заби финансова инжекция от 9320 лева на телефонни измамници

80-годишна жена от Шумен била измамена от непознат по телефона и през тераса на жилището си хвърлила  9320 лева като мислела, че помага на полицията да задържа телефонни измамници. Това информира Областна дирекция на МВР – Шумен.

Около 15:30 часа на  12-ти септември на стационарния телефон позвънила непозната. Плачейки обяснила, че е дъщеря й, че е в болница и са нужни пари за лечение. Жената казала, че няма дъщеря и затворила телефона.

Последвало обаждане от непознат мъж, който излъгал, че е полицай. Успял да убеди жената, че се провежда акция, че номерът й бил в списък на измамници, и трябвало да хвърли през терасата всички пари, които има, за да ги задържат. В торба поставила 9320 лева и от тераса на трети етаж ги хвърлила.

По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

За пореден път ОДМВР – Шумен призовава хората да не се доверяват на непознати, които ги търсят по телефона и им искат пари под една или друга форма.

Полицията никога не иска съдействие от граждани по телефон и няма практика, в която да убеждава хората да предоставят по какъвто и да е начин парични средства.

Ако някой ви каже по телефона, че е  полицай настоявайте да ви се представи лично. Изискайте служебна карта или знак. Ако откаже, или започне ви отговаря уклончиво бъдете сигурни, че се касае за телефонна измама.

 

Подобни

Leave a Comment

two × two =