Банка Societe Generale на път да продаде българското си звено

Societe Generale води финални разговори за продажба на българското си звено на унгарската банка OTP, която е собственик на Банка ДСК в страната. Вероятно сделката ще бъде обявена още този месец, пише Еconomic.bg, позовавайки се на Ройтерс.

Очаква се френската кредитна институция да продаде и банката си в Албания на OTP, което е част от стратегията й за продажбата на по-малки активи и такива, които нямат потенциал за синергии в рамките на групата.

“Очаква се сделката в България да бъде обявена през август, вероятно до края на тази седмица”, каза другият източник, добавяйки, че Societe Generale също е близо до продажбата на малката си банка в Албания на OTP. Societe Generale и OTP са отказали да коментират появилата се информация.

Френската банка е седма по големина в България с активи от 6.7 млрд. лева (4 млрд. долара) към юни, показват данните на централната банка. При обединение на Банка ДСК и Societe Generale Експресбанк, те ще се превърнат в най-голямата банка по активи в страната.

Припомняме, че информация за евентуално изтегляне на Societe Generale от страните в Източна и Централна Европа се появи още в края на март. Тогава се появи и информация, че освен OTP, индикативна оферта е подал и фонд на американският асет мениджър Apollo Global Management.

Снимка: Societe Generale

 

Подобни

Leave a Comment

12 − ten =