“БГ маршрути” връчи на Любомир Христов отличието „Кмет на годината за 2017 г“

Кметът на Община Шумен Любомир Христов беше удостоен с приза „Кмет на годината за 2017 г.“ за реализирани проекти в областта на околната среда, похвалиха се от общината.

Наградата бе връчена днес от представители на предаването “БГ маршрути” на телевизия „България Он Ер“, чийто екип бе гост на Община Шумен.

По думите на продуцента на предаването Светла Митева, гласуването е на базата на вота на местните хора, участвали в класацията, която телевизията прави, и на оценката на журналистическия екип на предаването за дейността на кметовете през последните две години. „Отчетливо се открояват промените в Шумен по отношение на инвестициите в града, изграждането на инфраструктурни обекти, строителството, санирането на старите панелни блокове, изграждането на детски площадки. Отличието „Кмет на годината за 2017г.“ на г-н Любомир Христов се връчва за завършването на един мащабен проект, изключително важен за опазване на околната среда – това е изграждането на Пречиствателната станция за отпадъчни води.

Любомир Христов благодари за наградата и припомни, че завършването на Пречиствателната станция за отпадъчни води бе едно от първите предизвикателства, с които се е сблъскал неговият екип в началото на мандата. „За изключително кратко време трябваше да подготвим документацията за фазирането на проекта, защото сроковете за строителство бяха изтекли. Бяхме изправени пред опасността да се наложи да възстановим близо 70 млн. лева европейски пари заради неизпълнение на поетите ангажименти. Тогава със съдействието на правителството успяхме фазираме проекта и да завършим пречиствателната станция със средства от следващия програмен период.“

Христов припомни, че другият стратегически проект, който е приоритет за тази и за следващите няколко години, е изграждането и на Пречиствателна станция за питейни води.

Подобни

Leave a Comment

5 × one =