Беседа за важността на коланите пред ученици в СУ “Трайко Симеонов“

Деца във Второкласници от СУ  “Трайко Симеонов“ са новите инспектори по коланите. В училището се проведе поредния урок от мащабното интерактивно обучение на ученици в Шумен  в рамките на инициативата “С предпазен колан на задната седалка“, съобщи ОДМВР – Шумен.

Инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ изнесе интересна беседа, по време на която децата си припомниха какви опасности ги дебнат на пътя. Акцентът в обучението беше ползване на предпазни колани.

В специално изготвен за целта клип децата научиха  какви са опасностите, които ги дебнат, когато не са си поставили предпазния колан. Винаги сядайте на задната седалка и поставяйте правилно колана. Освен това проверявайте дали водачът и другите пътници в автомобила са си поставили колан. Ако не са- не им позволявайте да потеглят преди да поставят обезопасителен колан,  призова инспектор Миронов.

Децата оживено коментираха и темата с високите скорости. Категорични са, че тези, които карат с превишена скорост са най-опасни на пътя. Една част от децата споделиха, че семействата им нямат лични автомобили, но знаят, че трябва да използват обезопасителни колани когато се качват дори и в таксиметров автомобил. Познават  правилата за безопасно пресичане и придвижване до училище.

Второкласниците обещаха да бъдат безкомпромисни към всички, които не поставят колани и винаги да им напомнят, че животът и здравето на децата и пътниците в автомобила са най-важни.

Подобни

Leave a Comment

3 × five =