Бехчет Данаджъ с изложба живопис в ХГ “Елена Карамихайлова” в Шумен

Изложба живопис на известния автор в сферата на визуалните изкуства – Бехчет Данаджъ, ще бъде открита на 6 март, от 17:30 часа, на І етаж на ХГ “Елена Карамихайлова” в гр. Шумен, информират от Галерията. Бехчет Данаджъ e роден 1971 г. в село Янково, община Смядово. През 1998 г. Завършва ШУ „Еп. Константин Преславски” специалност Педагогика на обучението по изобразително изкуство с профил скулптура.

През 1990 г. завършва средното си образование в Техникум по каменно обработване в с. Кунино. До момента има десет самостоятелни изложби в Шумен, Бургас, София, Истанбул и др.

Членува в Съюза на българските художници и Дружеството на шуменските художници. Участвал е в изложения в Измир и Анкара през 2004-2006 г. и в общи изложби на Дружеството и представителството на СБХ Шумен. Автор е на 17 монументални скулптури в Шумен, Самуил, Велики Преслав, Плиска и др. Участвал е  в много симпозиуми по скулптура и пленери. Изработва силиконови фигури, автор на Арт инсталации, 4 стенописа с декоративно решение.

Награди: 1999 г., – Варна – скулптура „Цветовете на дъгата”, 2011 г. – награда „Неофит Рилски”. Работи като преподавател в ПГХТД „ проф. д-р Асен Златаров” в гр. Нови Пазар. Живее и работи в Шумен.

Снимка: фейсбук

 

Подобни

Leave a Comment

three × 3 =