Благодарности за полицията

Благодарствено писмо, адресирано до министър Валентин Радев е получено в ОДМВР- Шумен. В него г-жа Жорчета Лечева oблагодари за разкрита през месец март кражба от жилището й в Русе. Тогава подала сигнал чрез телефон 112. В същия ден / 9 март/ криминалисти от РУ- Шумен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към областната дирекция  задържаха криминално проявен извършител на домова кражба по време на предприети мероприятия  за противодействие на битовата престъпност.

52-годишният К.К. – Кимито от Варна бил задържан в ранния следобед в петък. Минути след като извършил кражба от жилище на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен мъжът бил последван от полицейски екип. След преследване бил спрян от екип на РУ- Нови пазар на разклона за АМ“Хемус“. Кимито се движил с лек автомобил Шевролет „Каптива“ с варненска регистрация. При извършената проверка в автомобила са намерени телевизор “LG”  преносим компютър “Lenovo”, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи. Изяснено било, че вещите и предметите са противозаконно отнети от апартамент на шести етаж на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен.

В апартамента проникнал след като счупил секретен патрон.  В автомобила са открити и иззети множество инструменти, между които различни клещи, ключове, отвертки. При последвалия личен обиск в К.К. била намерена сумата от 10 151 лева, от друга регистрирана кражба в гр. Русе. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, а след това с постановление на прокурор е удължена на 72 часа. К.К.- Кимито има 16 криминалистически регистрации за кражби в цялата страна, срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е пет пъти за кражби, като последната му присъда е била през 2016 г. Изяснено било, че мъжът е съпричастен към извършената в Русе домова кражба. Всички вещи, които били противозаконно отнети от жилището на жената й били върнати след приключване на делото.

„Моля, г-н Министър, според реда на Вашето министерство, на служителите и техните началници   да бъде изказана най-искрена благодарност за професионализма и човещината! Убедена съм, че с бързите си и точни действия тези хора са разкрили редица престъпления“, пише в писмото адресирано  до министъра на вътрешните работи, до ОДМВР- Шумен и ОДМВР- Русе.

Подобни

Leave a Comment

eighteen − 2 =