Благотворителна кампания за децата в ЦНСТ „Слънце” – гр. Каспичан и Дома във Велики Преслав

В Шумен стартира благотворителна кампания за деца настанени в ЦНСТ „Слънце” Каспичан и Дома във Велики Преслав. По данни на двете институции децата имат нужда от основни консумативи, които младежи от Шумен се заемат да набавят, като подарък за предстоящите Коледни празници. В Дома във Велики Преслав към този момент са настанени 21 момчета на възраст от 8 до 18 години и 11 момичета на възраст от 11 до 21 години. Децата в ЦНСТ „Слънце” Каспичан са 15 на брой, на възраст от 3 до 16 години. Нуждите и на двата центъра са следните:

– хранителни продукти: олио, сирене, кашкавал, плодове и др.;

– детска козметика – паста за зъби, душ гел, шампоан;

– памперси 5-6 размер;

– детско спално бельо за единично легло – чаршаф, плик, калъфка, олекотени завивки, одеяла, възглавници. Може и употребявани, стига да са в добро състояние.

– хавлиени кърпи;

– образователни игри, книжки, моливи за оцветяване, всякакви детски и юношески книги – художествена литература, списания, енциклопедии, занимателни книжки и учебни помагала;

-играчки;

-дрехи.

Всеки, който желае да помогне може да занесе даренията в Кафе”Бавария” в кв. „Добруджа” или да се свърже с организаторите на тяхната Фейсбук страница : Децата от Домовете в Каспичан и Преслав имат нужда от нас. Даренията трябва да са с прикачено описание на предоставените продукти. Крайният срок е 15-ти декември.

Подобни

Leave a Comment

4 × 2 =