Близките на пребития Кязим от Шумен смятат, че това граничи с опит за убийство

В рамките на две седмици случаите на побой между ученици в Шумен станаха два. След Краси, който остана без далак, заради проявена агресия по време на час, в шуменската болница постъпи и непълнолетния Кязим, който бе пребит жестоко от друг ученик.

Инцидентът с Кязим обаче се различава по жестокостта, с която той е бил удрян и ритан в главата.

Историята между двете деца започнала още на 15-сепрември, когато Кязим и неговия насилник Беркан се срещат за първи път. След празненството за началото на учебната година, която е била и първа в шуменското училище за Кязим, той отишъл с неговите съученици, за да се почерпят в близкото кафене. Там бил и побойникът Беркан, който по неясни причини – налетял на Кязим и го заплашил, че ще го убие.

Момчето не приело сериозно заканата, която му била отправена докато няколко седмици по – късно двамата се срещнали в градската градина и случката се повторила. Беркан, който тренира бойни спортове, хванал Кязим за врата и отново го заплашил.

Деветокласникът  започнал да се притеснява и  споделил със своите близки.

В деня на инцидента, Кязим излизал от училище с още няколко момчета, когато пред входа спряло такси, от което излязъл Беркан. Без да казва нищо, насилника започнал да го удря и блъска.

Кязим се свлякъл на земята и при опита му да стане на крака, Беркан го ритнал в ченето. Момчето загубило съзнание и си глътнало езика, но насилникът не спрял до там – продължил с ударите в главата на вече припадналото дете.

В суматохата, собственичката на близката закусвалня се притекла на помощ, а Беркан избягал.

„Картинката беше ужасяваща. Детето лежеше и се гърчеше… Шефката ми го хвана и му надигна главата, след което му извади езика, а той започна да повръща кръв. Беше отпуснат и посинял. Отново си глътна езика – още два пъти… Никога няма да забравя тази гледка, беше нещо ужасно и много жестоко. Ако шефката не беше там, за да му помогне навреме – детето щеше да е мъртво“, разказа една от служителките в закусвалнята.

Малко по – късно в болницата при Кязим пристигнали и родителите на бореца. Бащата  признал, че Беркан има проблеми и се съмняват за психическо разтройство, водили го и на психолог.

За една седмица побойникът бил привикван в полицията за още две нападения, а в училището, където учи той – проявявал агресия и към преподавателите си.

Подобни

Leave a Comment

seventeen − 10 =