Близо 30 хил. лева събраха за иконостас на храм „Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици” в Каспичан

На благотворителна вечер в механа „Канцлера“ в град Каспичан бяха събрани 10 580 лева за иконостас на Православен храм „Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици”. Кампанията за набирането на средства стартира на 15 август – Голяма Богородица и завърши вчера – в деня на Малка Богородица. Към момента по сметката на Църковното настоятелство са постъпили 9070 лева, подписан е и договор с фирма, която ще преведе другата седмица още 10 000 лева. Общата сума вече възлиза на 29 650 лева. Стойността на иконостаса е 80 хил.лв., като 20 хил.лв. от тях бяха осигурени от проведения през 2016 г. благотворителен концерт.

Благотворителната вечер в препълнената механа започна с музикални изпълнения на талантливи деца от Каспичан, а водещият Ивайло Петров подкани всеки, който може и има желание, да даде своята лепта за иконостаса в специално поставената прозрачна урна. На търг бяха разиграни три ценни икони, които бяха продадени за общо 1500 лева. Вечерта продължи с изпълнение на големият български народен певец Илия Луков, който зареди с допълнително настроение и патриотизъм гостите, а механата се оказа тясна за кръшното хоро, което се изви в следващите минути. Той подари на новият храм икона на Казанската Света Богородица.

„Без всички вас тази вечер нямаше да бъде възможна. Благодаря на хилядите физически и юридически лица, които преведоха своите дарения по банковата сметка на Църковното настоятелство.  Дарителството е акт при който сумата няма никакво значение. Не стойността на преведената сума е важна, важен е дарителският акт на всеки един от вас“, заяви инициаторът на благотворителната вечер Ралица Тодорова, която е член на Църковното настоятелство и народен представител от ГЕРБ.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + twenty =