Близо 32 хил. лв. отишли за ремонти на потрошени детски площадки в Шумен

От началото на годината в Шумен са изградени 12 детски площадки, като една част от тях са нови, а други са основно ремонтирани. Направени са и две спортни игрища, като едното е за футбол и баскетбол, а второто – само за футбол. Построени са и три нови площадки за стрийт фитнес. Това съобщи зам.-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.

Кметският екип има програма за благоустрояване на градската среда, в която е заложено в продължение на три години общината да отделя по 200 000 лева за тази цел. Освен средствата, предвидени за обновяване, общината е платила близо 32 000 лева за ремонти на вече изградени по проекти от предишния програмен период площадки или на стари детски съоръжения.

„Не малко средства даваме да се поправят съоръжения, които са строшени след вандалски действия. Затова нека още веднъж заедно с вас да призовем шуменци да пазят направеното“, каза кметът Любомир Христов, който покани журналистите да разгледат новите площадки.

„За съжаление, няма и две седмици, откакто площадката на ул. „Витоша“ е завършена и вратичката вече е изкъртена, кошчетата са ритнати и намачкани, малко по-надолу пък табелката, на която пише „пазете съоръженията здрави“, вече е отчупена“, показа още кметът.

Нови детски площадки вече има на ул. „Витоша“ 50, ул. „Самара“ 18, ул. “Жеко Спиридонов” и ул. „Света гора“, на ул. „Цар Освободител“ 10 – 12, до ДКЦ, ул. „Съединение“, до Безистена, ул. “Антим I”, до НУ “Княз Борис I “, до Арена Шумен, ул. “Странджа” и парк “Кьошкове”. Част от тях ще бъдат оборудвани с помощта на спонсори, които ще дарят уредите за деца, стана ясно на срещата.

Петте нови площадки за стрийт фитнес са изградени на улиците „Самара“, „Жечко Спиридонов“, „Панайот Волов“, „Странджа“ и до Безистена. В момента се изграждат и две площадки за разхождане на кучета – Градската градина и на ул. „Раковска“ до парка Кьошкове.

 

 

Подобни

Leave a Comment

19 − 16 =