Богата празнична програма за Деня на Шумен – 11 май

За поредна година с богата празнична програма от събития ще бъде отбелязан Денят на Шумен – 11-ти май. Празникът ще започне в 09.30 часа с открит урок „Час по родолюбие“ и издигане на знамето на града във всички училища и детски градини, а след това по инициатива на МОН ще се извие българско хоро под мотото „Розите на България“. По същото време, в 09.30 часа, в зала „Проф. Венета Вичева“ започват дебати между отборите на четири училища, посветени на участието на младежите от Шумен в развитието на града.

Тържественият ритуал по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен пред сградата на общината ще започне в 10.30 часа. Половин час по-късно, в 11.00 в зала 363 на общината ще се състои тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени наградите за изкуство и култура. В същия час стартират и организираните прояви за Деня на Шумен. По бул. „Славянски“ (между Руския паметник и пл. „Кристал“) в „Ателие на открито“ ще се представят школите на ЦПЛР – ОДК. Пред сградата на общината ще се проведе състезание по стрийт баскетбол. На откритата сцена на пл. „Освобождение“ ще започне празникът за децата на Шумен, където ще има забавления и анимация. Пак там, в 12.30 ще започнат изпълненията на студенти от специалността „Педагогика на обучението по музика“ на Шуменския университет.

В 13.30 часа в ШУ „Еп. Константин  Преславски“ ще се проведе олимпиада по езикова култура за студенти и гимназисти. В парка между Община Шумен и Регионалната библиотека в 14.00 часа ще има уъркшоп по съвременни танци с участието на The Loud Dancers, Layout free run & parcour. В 16.15 часа в градинката пред паметника на ген. Мадатов ще има изпълнения на Градския духов оркестър „Михаил Биков“.

Празничната програма, посветена на Деня на Шумен – 11 май, продължава с изложба на випуск 2018 на СУ „Сава Доброплодни“, която ще бъде подредена и представена в ХГ „Елена Карамихайлова“ от 17.30 часа. В 18.30 часа пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои официалното откриване на Международния фестивал „Друмеви театрални празници „Нова българска драма“. По същото време, в 18.30 часа, на откритата сцена на пл. „Освобождение“  ще започне празничният концерт на Поли Генова с участието на госпъл формация „Менора“, Танцувално студио „Електра“, The Loud Dancers,  Freerun / Parkour и хип-хоп група „Емоушън“.

Подобни

One Thought to “Богата празнична програма за Деня на Шумен – 11 май”

  1. Марио

    До редактора на тази статия!
    Най-учтиво ще ви помоля да си оправите “грешката”
    Free run / Parcour , защото това не се пише ТАКА!
    Пише се Freerun / Parkour!!!

Leave a Comment

eighteen + one =