“Бог високо – кмет далеко”, жителите на село Мараш не могат да се разберат с кмета си

Не веднъж, жители на шуменското село Мараш се обръщат към нашия екип за съдействие, тъй като между тях и кмета на селото комуникация – няма.

Проблемите не са един и два, сигналите без отговор също. Последното нещо, за което марашчани потърсиха съдействие от СтрелаБГ беше проблем с уличното осветление.

“От четири дни уличните лампи светят през деня, а нощем е тъмно като в рог”, оплака се един от живущите. Обаждах се в кметството, но нито ми казаха защо, нито кога и дали изобщо се прави нещо, за да го оправят.

               

Другият проблем е с боклука в селото. “Никога не е било Мараш да изглежда така. Толкова е мръсно и изоставено това село, че не може да бъде. Вече 60 години, не помня да е било така”, коментира ядосана жена от селото.

    

За коментар потърсихме и кмета на Мараш Дарина Апостолова.

“Аз съм подала сигнал за лампите до фирмата. Не може така, всеки да подава сигнали. Какви са тези работи, който си реши се обажда на някъде. Относно боклука, който е на центъра – той е собственост на РПК, аз ли да го чистя. Как да го изчистя като няма хора, от Община Шумен не дават бройки. Ако искат да се почисти, да се съберат на бригада и ще се изчисти“, коментар Апостолова.

Попитахме я и за снегопочистването, тъй като при последния снеговалеж много от хората се оказаха в капан.

„Такива работи нямаше тази година. Сняг имаше два дни и сме чистили постоянно. Ако някой се е оплакал, догодина пък въобще няма да изчистя. Това са много нагли хора, не може да искат от сутринта да им е изчистено. Автобуса вървеше, за да отидат на работа, а колата през зимата е лукс. Значи, прекаляват вече с изискванията си. Не може така“, добави тя.

Подобни

Leave a Comment

two × two =