Бойка Асиова представя последния си роман „Роден на Великден”

На 13 октомври, от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Бойка Асиова с представяне на последния си роман „Роден на Великден”.

Бойка Асиова е журналист, документалист и писател. Събира народни песни, автор е на книги с публицистика, на романи и разкази. Сред тях са сборниците с разкази „Мъжко можене”, „Лудовица”, „Рецепта за камбана”, отличен с годишна награда на Съюза на българските писатели за есеистика, и романите „Вълчицата излиза привечер” и „Яловата вдовица”, преведен на немски и турски език, отличен с Националната литературна награда „Николай Хайтов” и номиниран за наградата „Хеликон”. Книгата й „Запеските. Дух и материя” е с приз за принос в запазване на фолклора.

Бойка Асиова е автор и на публицистично-документални филми, посветени на македонския край и неговите освободителни борби, на културното наследство, традициите и нравите на македонските българи и тяхната проекция в нашето съвремие. Сред филмите на Бойка Асиова са „Жалба по Гоце”, „Между люлката и гроба”, „Курбан за Илинден”, „Двата Миладина”, „Пътят за Драма”, „Тайната на юдите” и др.

Подобни

Leave a Comment

19 + 15 =