Бойко Борисов инспектира строителството на АМ “Хемус” край Шумен

Инспекция на строежа на АМ “Хемус” в участъка между Белокопитово и Буховци направи премиерът Бойко Борисов. Той разговаря с работниците на строежа и изказа одобрението си за свършената работа и подчерта, че държават плаща на изпълнителя навреме. С него беше и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Борисов обяви, че иска да започне и максимално бързо доизграждане на сестема “Дунав”, която ще осигури алтернативно водоснабдяване за Шумен, Разград и Търговище. “Не искам да слушам теории от типа “може да се окаже, че водат е скъпа и не е достатъчно рентабилен…””, заяви премиерът. Беше категоричен, че не бива да се допуска криза от типа Перник.

Пред медиите премиерът направи коментар и за извънредното положение. По думите му, той би искал да отпадне, но да останат правомощията на здравния министър, който да дава заповеди, като например за задължението на маските.

“Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя”, коментира премиерът.

“На всеки му омръзва, вече 40 дена. Извънредното положение не ни дава някакви правомощия. Това са глупости за следенето на граждани”, отбеляза още той.

Подобни

Leave a Comment

12 − six =