Бойко Борисов на инспекция по трасето на АМ „Хемус“ край Белокопитово

Премиерът Бойко Борисов направи инспекцията на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци тази сутрин. На обиколката присъстваха и кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев и журналисти.

  

“Кметовете на Шумен и Търговище ме информираха за трудност по трасето с отчуждаването на 180 декара земеделска земя. По-късно лично ще разговарям със собственика на земята, за да се разберем и да се търси законово решение и да не се забавя строежът на магистралата”, коментира премиерът.

Освен на нещата около строежа на магистралата, Бойко Борисов отговори и на няколко политически въпроса от национално значение, които му бяха зададени от журналисти.

Относно призива от страна на ДПС за оставка на правителството, Борисов коментира:

“Яд ги е, че действително институциите започнаха да работят добре и дават резултати. Кое наричат колапс? Контрабандата от 34% слезе под 5%. И за това, че бюджетът за новата година, в следствие на борбата на институциите, донесе милиарди повече в хазната? Само преди 2 години кабинетът „Орешарски“ източи банките, съсипа ги, платихме близо 7 млрд. след това и заварихме дефицит в бюджета около минус 4%. Сега за следващия бюджет половин милиард повече има за образование, половин милиард повече за здравеопазване, 10% отгоре върху заплатите на полицаи, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?“, попита премиерът.

“Едни нови избори са още 50 милиона – само сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Казвам ви факти, за събрани пари в повече от институциите. Пенсиите се увеличават сега. Има избори на 4 години – отиваш и ги печелиш.“, коментира Борисов.

“Парламентът работи, приема закони в срокове, а армията тепърва я възстановяваме. Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго. Доколкото си спомням на Консултативния съвет, защото разбрах, че вчера са били при президента да представят Визията, Нинова беше категорично против 2% за отбрана, нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах“, категоричен бе Бойко Борисов.

 

Подобни

Leave a Comment

twelve − seven =