Болногледачка от Шумен била принудена да задоволява интимно старци в Италия

Българки задоволяват интимно чужденци с увреждания в Италия и Швейцария, разказват роднини на препатили жени. Пострадалите се срамуват да разкажат историите си, защото повечето от тях са се съгласявали да изпълняват условията на работодателите си заради нуждата от пари. За допълнителните задължения на работещите като болногледачки, потвърди и шефът на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев пред „Телеграф“.

Той разказа за 56-годишна шуменка, която е подала сигнал. Жената работела като болногледачка в Италия и била принудена да облекчава италианци с увреждания, които не могат да мастурбират сами. В началото се съгласила да задоволява младежи, но когато се наложило да го прави със старец – не издържала.

Същата практика съществува и в Швейцария. Средно заплатата на болногледачка варира между 900 и 1300 евро, с допълнителните услуги обаче се изкарвали по 200 – 300 евро отгоре. Сигналите за нередности не спират до тук.

Известен е и случай на жена, която е била принудена да стои денонощно до мъж, болен от малария. Когато заминавала жената от пловдивското село Дедово дори не е имала договор за командироване от българската фирма, която я изпраща, а само за работа на 4 часа. Там обаче реалността се оказала различна. Когато разбрала за опасната болест, поискала да си тръгне и договорът и бил прекратен, но заплатата й останала неизплатена.

Затова преди хората да заминат да се запознаят с правата си, съветват от КНСБ. По проект с Германия, експертите дават безплатни консултации, свързани с работата там на тел. 02/4010442.

Подобни

Leave a Comment

one × two =