БСП-Шумен: Единствената цел на Костов е овладяване на шуменската партийна организация

Ръководството на БСП – Шумен излезе с позиция по повод проведената пресконференция на 20 май от група социалисти от фракцията на бившия кмет Красимир Костов. На събитието са присъствали Николай Калев, Анатоли Стоянов, Павел Караиванов, Валентин Маринов и Борислава Борисова. Според публикации в шуменски медии, участниците са заявили, че очакват централата на партията да се намеси при решаването на проблема с легитимността на местния ръководен орган. Конкретен повод за пресконференцията било провеждането на общинска конференция на БСП-Шумен на 12 май, с общинския председател Веселин Пенчев. Форумът е бил определен от Костов и компания като напълно нелегитимен и противоуставен.

Ето и позицията на общинското ръководство:

По повод изявленията на група граждани, членове на БСП, на 20 май 2018 година бихме искали да заявим:

Твърдения за нелегитимност на всичко и всички не са изненада. Това е теза, която тези социалисти повтарят непрестанно с ясното съзнание и цел, че това е една лъжа, която за тяхно съжаление макар преповтаряна десетки пъти, няма да стане истина. Нашата позиция за проведената конференция на 12 май т.г. е ясна, ние сме я заявили и не виждаме основание да я повтаряме.

Това, което може би остана недотам известно на шуменската общественост е, че на 17 май се проведе заседание на Общинския съвет на БСП, на което беше взето решение Анатолий Стоянов и Красимир Костов да не могат да заемат ръководни длъжности и да се кандидатират за такива в БСП. Това решение е съгласно член 12, Ал. 2, т.4 от Устава на БСП. За това решение гласуваха 22 членове на Общинския съвет.

Изненада и недоумение буди позицията на бившия кмет Красимир Костов за причините за изненадващото му оттегляне от предизборната кампания през 2017 година. Тази теза, трета или четвърта на Костов, наистина е нова и неогласявана досега. Ние го призоваваме ако разполага с данни за недопустимо поведение от страна на наши партийни другари към него, както от страна на морала, така и на закона, да сезира съответните органи.

Иначе тези твърдения са чиста клевета и се преследват от закона. Призоваваме го и ако разполага с данни за радиоактивно облъчване на шуменските граждани, „идващо от изток и уловено от моя джипиес“, също да подаде тези данни където трябва, друго поведение също е наказуемо от закона. Изказваме съжаление пред шуменската общественост за поредната проява на наши съпартийци, чиято единствена цел е овладяване на ръководството на шуменската партийна организация.

Да си бил 8 години кмет, областен управител, директор на агенция с ранг на министър, директор на учреждения и да твърдиш, че тази партия, която ти е дала тези постове единствено на основанието, че си нейн член е феодална, си е чист цинизъм.

Използваме случая в навечерието на 24 чай да поздравим всички дейци на образованието и културата със светлия празник и да им пожелаем здраве, успехи и вяра!

Подобни

Leave a Comment

16 + 1 =