Бурята вчера пречупи много дървета в района на селата Васил Друмев и Илия Блъсково

Няма сигнали за нанесени сериозни материални щети от бурята и падналата градушка на територията на община Шумен вчера вечерта, съобщават от общинската администрация. Силният вятър и дъждовната вода са свлекли кал, нападали листа и счупени клони от дърветата и са запушили шахтите, установи проверка на Общинския щаб за защита при бедствия.

От рано тази сутрин работниците от почистващите фирми разчистват наносите от водоприемните шахти в града, по уличната мрежа, тротоарите  и пешеходните зони.

14 дървета са били пречупени и изкоренени от силната буря в района на селата Васил Друмев и Илия Блъсково и в участъка на общинския път между двете села. След получения сигнал работници от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ на Златин Кайряков  незабавно са се отзовали на подадения сигнал. От 17.30 до 19.30 часа седем работници и служители от предприятието почистили пътното платно и са възстановили движението. При отстраняването на опасните клони, надвиснали над електрическата мрежа и покривите на къщите, е използвана и автовишка на фирмата Е-плант.  Съдействие са оказали кметовете и хора от двете села.

Според синоптичната прогноза през следващите три дни отново се очакват бури, придружени с проливни дъждове и градушки. Кметът на община Шумен Любомир Христов разпореди всички кметове на населени места,на чиито територии се намират язовири и речни корита, да осигурят периодично наблюдение на водните нива на водоемите и да сигнализират своевременно за настъпили промени.

Подобни

Leave a Comment

16 − 1 =