„България пее” отново в Шумен

На 19, 20 и  21 април 2019 година ще се проведе за четвърти път Националната хорова инициатива „България пее”! Мотото отново е „ЗАЕДНО”.

„България пее” е инициатива на Български хоров съюз и се осъществява  на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, центрове за подкрепа на личностно развитие, хорове, диригенти и хористи.

Всяка година в Националната хорова инициатива „България пее” се включват около 150 хора и вокални формации от над 35 населени места в България.

Кампанията е широко отразявана от  телевизионни, радио и интернет медии,  и официалните сайтове на обществени институции в страната.

В инициативата „България пее“ може да се включи всеки български хор, независимо от вида, репертоара, числеността и мястото му на дейност, който проявява желание и подкрепя идеята и целите на проекта, без значение неговата определеност – смесен, камерен, еднороден, детски, църковен, ученически или народен.

Хоровото изкуство е важна част от музикалната култура на България. Оценяването на достиженията на българските хорове и приемствеността между поколенията са път към запазването на националната ни идентичност.

За четвърта поредна година благодарение на Община Шумен и всички институции, към които са съставите, шуменската публика ще има възможност да се наслади на разнообразната хорова музика в изпълнение на 11 хорови колектива.
Шумен и Търговище си подават ръка и в концерта на 19 април от 18.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“  над 250 певци от Шумен и гостите от женски хор “Златна лира” от Търговище ще споделят една сцена. Ето и всички участници:

1. Хор при АНТП „Шумен“ при Община Шумен с гл. худ. р-л доц. Катя Кайрякова. Диригент на хора Дарина Бошнакова , диригент на мъжка група Димитричка Илиева. Диригент на оркестъра Милен Георгиев
2. Хор „Сладкопойна чучулига“ към НЧ „Т. Петков-1963“ с диригент Анета Митева и пианист Ваня Джамбазова
3. Младши и концертен състав на Хор „Бодра песен“ при ЦПЛР- ОДК Шумен с диригент Деница Узунова, пианист Жанета Кацарова
4. Хор „Планинско ехо“ към ТД „Мадарски конник“ и НЧ „Напредък – 1869“ с диригент Наташа Христова, корепетитор Димитър Кукушков
5. Представителен хор при СУ „Сава Доброплодни“  с диригент Христина Костадинова и пианист Ралица Крумова
6. Народен хор при СУ “Сава Доброплодни” с диригент Веселка Антонова
7. Хор на запасното войнство ” Хан Аспарух ” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва град Шумен с диригент Наташа Христова, корепетитор Димитър Кукушков
8. Смесен хор „Родни звуци“ при НЧ „Добри Войников – 1856“ с диригент Христо Атанасов, пианист Жанета Кацарова
9. Женски хор „Златна лира“ при Община Търговище с диригент Илиана Иванова и пианист Диана Денчева
10. Сборен хор ” Рябинушка ” и „Дружба“ при НЧ ” Напредък-1869″ и дружество „Славяни“ с ръководител Анета Митева

Заповядайте, входът е свободен!

 

Подобни

Leave a Comment

four + 7 =