Българският лекарски съюз избира лекар на годината

За осма поредна година Българският лекарски съюз ще избере Лекар на годината на официална церемония в столицата. Събитието се провежда в Деня на българския лекар, на който се чества и празника на св. Иван Рилски – покровител на медиците.

За първи път тази година съсловната организация ще очаква  номинации на лекари не само от регионалните лекарски колегии на БЛС, а и от лечебните заведения от цялата страна.

Категориите, в които ще се номинират медици са:

  • „Лекар на годината 2018“
  • „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“
  • “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ – Доайен
  • „Мениджър на годината“
  • „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“
  • „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България

Управителният съвет на шуменската районна колегия при Българския лекарски съюз е разгледал всички предложения за номинации от дружествата в областта и са утвърдили следните:

За лекар на годината е предложен д-р Дошо Петков – лекар-ординатор в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в шуменската болница. Той е бил завеждащ сектор „Реанимация“, старши лекар в ОАРИЛ, а от 2008 до днес е анестезиолог в отделението.

В категорията „Принос за развитието и прилагането на иновативната медицина и уникални техники“ е номиниран д-р Валентин Димитров – началник на ортопедичното отделение в шуменската болница.

В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ е номиниран д-р Явор Плашилски със специалността фамилна медицина.

В категорията „Мединджър на годината“ е номиниран д-р Димитър Костов, който заема поста на директор на МБАЛ-Шумен от юни 2018 г., а преди това – управител на ДКЦ.

В категорията  „Принос за развитието и утвърждаването авторитета на съсловната организация“ е номинирана д-р Венета Николова, педиатър в ДКЦ-Шумен.

В категорията „Ти си нашето бъдеще“ е номиниран д-р Васил Василев, който работи и в Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Шумен.

Номинираните за лекар на годината на регионално ниво са:

д-р Стоян Тодоров – ревматолог, началник на Първо вътрешно отделение в МБАЛ-Шумен

д-р Валентина Миладинова–Христова – семеен лекар

д-р Миглена Илиева – семеен лекар

Подобни

Leave a Comment

three × 1 =