Български щанд на изложението JAGD & HUND в Дортмунд

Заместник-директорът на Североизточното държавно предприятие инж. Петър Ганев и ръководителите на държавните ловни стопанства в обхвата на предприятието взеха участие в най-голямото европейско ловното изложение в германския град Дортмунд.

Изложението JAGD & HUND събра от 30-ти януари до 4 февруари почитателите на лова, кучетата и природата от целият свят. С всяка изминала година броят на участниците в панаира се увеличава, като посетителите могат да се запознаят с новостите при ловната екипировка, оръжие и оптика, ловни кучета, ловни пътувания и туризъм, автомобили с висока проходимост и мн.др.

Тази година общият щанд от българска страна беше подготвен от МЗХГ, ИАГ и ЮЗДП и бе разположен на площ от 50 квадратни метра. На официалното откриване на изложението присъства зам.-министъра на МЗХГ Атанас Добрев, както и представители на шестте държавни предприятия.

В българския павилион посетителите имаха възможност да видят трофеи от всички видове едър дивеч, които се среща в пределите на страната ни. Щандът беше разделен на две, като в едната му половина Ути Бъчваров приготвяше типични за балканската кухня специалитети с дивечово месо.

През миналата година подредбата на българския павилион беше дело на експертите от СИДП, които и сега представиха  пред посетителите възможностите за лов в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Благодарение на световните ловни изложения, в които участват експерти от предприятието, с всяка изминала година се увеличава броя на чуждестранните ловци, които избират България, за да ловуват знаейки че със сигурност ще отнесат не един трофей в родината си.

Подобни

Leave a Comment

five − one =