Бързо производство срещу Али от село Пет могили, който не спря на стоппалка и се блъсна в полицейски микробус

Бързо производство срещу 19-годишния Али М. от село Пет могили е образувала Районната прокуратура в Девня, който противозаконно пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. Престъплението на 19-годишния младеж е по член 270, ал. 1 от НК и се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева. Това съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

На 8 октомври около 11 часа Али М. шофирал автомобила на баща си. На входа на село Генерал Колево служители на реда подали сигнал със стоппалка за спиране и извършване на проверка на водача. Шофьорът продължил движението си и се наложило да бъде преследван от полицейски екип с микробус „Фиат Ивеко“. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал, Али М. не се подчинил. В края на селото той направил пътно-транспортно произшествие, при което се врязал в полицейския микробус.

След инцидента е установено, че Али М. никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Двамата му спътници побягнали в опит да се укрият.  Полицейският екип отправил предупреждение към бегълците да спрат. След това един от служителите произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите – 17-годишният Осман, който е брат на неправоспособния водач, бил ранен. Настанен е в болница без опасност за живота. Продължава  издирването на третия участник, който също е от село Пет могили.

Под ръководството на Районната прокуратура в Девня следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна  разследва действията на полицая, произвел изстрелите срещу беглеца, с които причинил лека телесна повреда на 17-годишния Осман.

 

Подобни

Leave a Comment

11 + 5 =