Валентин, който отряза главата на мъж във Велики Преслав внесе иска за 100 000 лв. срещу шуменската полиция

27-годишният Валентин Христов, който бе осъден на доживотен затвор за бруталното  убийство на млекар от  Велики Преслав, внесе иск с претенции за 100 000 лв. обезщетение от  ОДМВР-Шумен.

Припомняме, че зверското убийство беше извършено през 2009 г. в центъра на старата столица. На 10 октомври край църквата „Архангел Михаил“ в града бе намерено обезглавеното тяло на 48-годишния Мехмед Тефиков, а по – късно и главата на жертвата.

Убиецът се жалвал, че са му причинени неимуществени вреди в периода 12 октомври 2009 г. до 22 юни 2012 г. Сочи, че против човешките му права са извършени действия с цел да му бъде навредено, а в него възникнали чувства на отритнатост, отхвърленост, незащитеност, страх и болка. Заявява, че в хода на разследването срещу него са използвани неистински сведения и свидетели.

Административният съд в Шумен е отхвърлил неговия иск за 100 000 лв. срещу ОДМВР-Шумен, защото пред магистратите Валентин не е успял да докаже претенциите си. Изтекъл е и срока с 5-годишната давност, за да се търси обезщетение.

 

Подобни

Leave a Comment

two × four =