Валентин Радев: И аз не мога да кажа, колко точно са чиновниците в МВР

“Служители в МВР, които не са полицейски орган или органи по „Пожарна безопасност и защита на населението“, изпълняващи дейности на общата и специализирана администрация са държавни служители, чиито статут се урежда от Закона за държавния служител. Към 26 април 2018 г. общият брой на служителите от специализираната администрация е 4611 броя. Тук са причислени и служителите от Медицинския институт на МВР” Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в отговор на депутатски въпрос относно администрацията на МВР, цитирано от БГНЕС.

Общият брой на служителите на администрацията е 6942, специализираната – 4611. Тук се причисляват и служители, заемащи длъжности за лица работещи по трудово правоотношение, които изпълняват функции на обслужващ персонал за осъществяване на спомагателни дейности – почистване на служебни и складови помещения, поддръжка на сгради, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, отглеждане на служебни животни – кучета, коне, имаме и такива – в полицията, и други.

“Това са числата. Аз ги събрах – 11 500, общо около 24%. Имам и друго число – 13,5. Аз самият се опитвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията. Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е администрация и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства. Засега е трудно да направим това сравнение, но е възложена такава задача и колегите го правят”, обяснява министър Радев.

 

Подобни

Leave a Comment

11 + 9 =