Велики Преслав – от Златния век до Българското председателство на ЕС

 

На 10 април стартират дейностите по Проект “Месец на Българското председателсттво на Съвета на ЕС във Велики Преслав”, информират от общината. Проектът е по грантова схема “Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС” и е на обща стойност 3280 лева, като те са осигурени от НСОРБ  със съфинансиране от Община Велики Преслав.

В рамките на проекта, през целия месец април, в града ще се проведат няколко на брой разнообразни и интересни мероприятия. На 10 април в 10:30 часа, в Арт галерията ще бъде открит Пленер живопис „Велики Преслав от Златния век до Българското председателство на ЕС“.  На 12 април в 10:00 часа в Общинския съвет е планирана викторина, посветена на Българското председателство, а на 17 април от 17:00 часа на площада пред НЧ „Развитие 1874“, ще се състои поетична антология „България“ – част от 500-годишната епическа поема „Бесният Орландо“.

Събитията, посветени на Българското председателство на ЕС във Велики Преслав, приключват от 25 април с концерт „Вечерник по преславски“ в читалището.

Подобни

Leave a Comment

seventeen − six =