Велоклуб „Илчов баир“ отново с подиум в гостоприемна Румъния

В неделя се проведе едно от традиционно масовите състезания в северната ни съседка Maratonul Dunarii. Нашият клуб обичаме да закриваме състезателния сезон именно там. Шест от състезателите ни: Александрина, Данаил, Димо, Захари, Лора и Соня се наредиха на старта и всички завършиха успешно и без аварии, като две от дамите се окичиха със сребърен и бронзов медал в своите категории.
Домакините отново се бяха погрижили добре с организацията, маркировката и наградния фонд. Времето беше чудесно за колоездене – слънчево и температура около 20 градуса. Трасето беше скоростно, но с 3-4 кратки но сериозни изкачвания, с обща дължина от 42 км и денивелация около 300 м.
При мъжете, пръв в борбата срещу стотиците румънци и поривите на крайдунавския вятър от нашите състезатели, финишира Димо Желев с време 1ч 46мин,  Захари Николов завърши за 1ч 54 мин, а Данаил Денчев – за 2ч и 05 мин. При дамите от „Илчов баир“  първа финишира Лора Станева с време от 2ч 38 мин, като тя печели сребърен медал в своята възрастова група и категория. В същата категория бронзов медал взе Соня Борисова, която за върши за 2ч 57 мин. Александрина Маринова остана четвърта в своята категория с време 3 ч 03 мин.

Подобни

Leave a Comment

two × four =