Вече са ясни победителите в конкурса „Гората за децата“

За седма година РИОСВ – Шумен проведе конкурса „Гората за децата“. В инициативата за най – голямо количество хартия за рециклиране се включиха 11 групи и 26 класа от  Шуменска и Търговищка област. Чрез кантарни бележки в РИОСВ Шумен са регистрирани  11 551 кг. предадена хартия . Най-активни участници в конкурса бяха учениците от СУ „Никола Маринов“ в Търговище с 14 представителя.  Най-голямо количество хартия са предали учениците от 5 “б” клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен с 1 918 кг, следвани от 6 “б” клас на IX ОУ „Панайот Волов“- Шумен с 1 780кг.

Организаторите са предвидили всеки клас или група, предал над 100 кг. хартия за рециклиране да получи семена на цветя или фиданки за засаждане. Те ще бъдат раздавани в периода 21-23 май 2018г. на адрес ул. „Съединение“ №71, ет 3, сграда на РИОСВ Шумен.

Първенците във всяка категория ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се проведе на 5 юни 2018г. от 13 ч. в Информационния център на РИОСВ Шумен, когато се отбелязва Световния ден на околната среда. Организаторите са предвидели за  участниците и грамоти.

Подобни

Leave a Comment

fifteen − 9 =