Вижте къде предпочитат да прекарат шуменци новогодишната нощ

Според туристическите агенции, все повече шуменци предпочитат да посрещнат Нова година в България за разлика от предходни години, когато интересът към чуждестранните дестинации е бил по–голям.

Оказва се, че когато хората избират да прекарат празника в някой от нашите курорти, държат да имат на разположение минерални бани, спа процедури, вътрешен басейн и ресторанти с традиционна българска кухня. Едни от най-търсените дестинации си остават Банско, Пампорово и Боровец.

Сред шуменци се наблюдава и голям интерес към хижите и къщите за гости, където могат да се настанят големи компании, които сами да се погрижат за веселбата в Новогодишната нощ.

Тези, които търсят да прекарат идеалния празник извън страната, са се ориентирали към по–близки места като Гърция, Турция, Сърбия и Румъния. Почивката извън страната ще им излезе от 300 до около 1000 лева според това за колко дни желаят да останат и дали ще включат допълнителни неща в офертата си като вечеря в ресторант и празнична трапеза или ол инклузив в хотел от по – висока категория.

Илия, който от години е в туристическия бранш смята, че независимо, къде се намираме в навечерието на 31-ви декември, най – важното е да сме заобиколени от хора, които обичаме.

„Няма значение дали сте избрали зимен курорт, почивка в чужбина или сте предпочели домашния уют – важното е да сте със семейството и близките си, защото те са най – големият фактор за едно добре прекарване на празниците“.

Подобни

Leave a Comment

three × one =