Виктория Михалева с най-предно класиране от шуменските фехтовачки на Купа Европа в Сату Маре

Четири състезателки на СК по фехтовка „Шумен“ взеха участие в кръга за Купа Европа за кадетки, който се проведе в Сату Маре, Румъния. Това съобщи за СтрелаБГ треньорът им Людмил Лечев. Виктория Михалева се е класирала 59-та, а Даяна Василева е на 62-рото място. В индивидуалните битки са участвали 82 състезателки от близо 20 страни.

„Момичетата успяха да прескочат груповата фаза и влязоха в елиминациите, но там загубиха срещите си. Другите две наши представителки – Сара Младенова и Росица Цекова, не успяха да преминат групите. Те обаче са по-малки на години и все още трупат опит“, обяви Людмил Лечев.

Във втория ден на турнира се е провело отборното състезание. От кадетките на СК по фехтовка „Шумен“ и „Ескалибур“- София са сформирани два български състава. Отборът на България-2 (Росица Цекова, Сара Младенова и Силвия Бажлекова) се е класирал на 14-то място от общо 20 участващи. Другият ни комплект – България-1 (Калина Стойкова, Виктория Михалева, Даяна Василева) е заел 18-тата позиция.

„Двата ни тима играха в първия кръг помежду си, като победата бе за България-2. След това биха румънките и така се класираха 14-ти“, добави Лечев.

Следващото участие на фехтовачите на шуменския клуб е на турнир в град Мюлхайм ан дер Рур, Германия.

Подобни

Leave a Comment

5 × 4 =