ВиК – Шумен с отговор за проблемите с водата в селата Тушовица и Бяла река

От ВиК – Шумен излязоха с официален отговор към обвиненията от страна на една от шуменските електронни медии, която твърди, че селата Тушовица и Бяла река са в “режим на безводие заради бездействие от страна на дружеството”.

“В разрез с добрите журналистически практики, ВиК – Шумен не бе потърсено за коментар относно публикации в някои шуменски електронни медии относно нарушеното водоподаване в селата Тушовица и Бяла река. Поради това искаме да заявим следното:

През последните 12 дни екипи на ВиК Шумен отстраниха 16 аварии по 28- километровото трасе на водопровода захранващ част от населените места в община Върбица. На места е абсолютно невъзможно да влезе техника и някои от авариите бяха отстранени на ръка. Екипите на ВиК са ангажирани денонощно с отстраняването на авариите и са на ръба на физическите си сили. Правим всичко възможно, за да бъде възстановено водоподаването за селата Тушовица и Бяла река. Последната авария за с. Бяла река е отстранена и днес започва водоподаването. Възможно е да се появят нови аварии. Благодарим на кмета на община Върбица Мердин Байрам за оказаното съдействие”.

Подобни

One Thought to “ВиК – Шумен с отговор за проблемите с водата в селата Тушовица и Бяла река”

  1. Герджиков

    Разбираме,че не сте факири,но поне осведомете ни долу горе след колко дена ще се отстрани аварията.Когато не сме осведомени тръгват клюките,че най рано след месец ще имаме вода и други разни!

Leave a Comment

one × four =