Вицепрезидентът Илияна Йотова ще гостува във Велики Преслав

Вицепрезидентът Илияна Йотова e приела поканата на кмета д-р Александър Горчев да гостува в града на 24 май и да се включи в празничното ученическо шествие, информират от общината. Кметът е получил потвърждение за нейното посещение, което е част от държавното пътуване на вицепрезидента по стъпките на светите братя Кирил и Методий и техните ученици.

Обиколката на Илияна Йотова започва на 19 май от Чехия и Словения и ще завърши на 24 май във Велики Преслав. В старата столица вицепрезидентът ще се срещне най-напред с ученици и учители от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, носещо името на българските просветители. След това гостът ще се включи в училищното шествие, което ще завърши на площада.

Там, след откриване на празничната програма Илияна Йотова ще връчи наградата „Златен век“ на тазгодишния носител. Предполага се, че тя ще награди и отличниците на випуска. Посещението на вицепрезидента е свързано и с юбилейната за Велики Преслав годишнина от обявяването на града за столица на България преди 1125 г., чието официално отбелязване ще бъде през септември.

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше в старата столица и АМ “Велики Преслав” през март 2017 г. за участие във форума “Чудесата на България”, сега отново се очаква да посети музея заради експонираното след реставрация Златно съкровище.

Подобни

Leave a Comment

3 × 1 =