Владислав Кипров: За да се реализирате успешно не трябва да търсите лесните и удобни възможности

„За да се реализирате успешно не трябва да търсите лесните и удобни възможности, трябва да търсите възможности, които представляват истинско предизвикателство за вас“, заяви изпълнителният директор на „Лифтком“ АД Владислав Кипров пред възпитаниците на Школа А и Б, които посетиха предприятието заедно със своите преподаватели. Те благодариха за мощната подкрепата на иновативната фирма по организацията и осъществяването на IX Международен турнир по информатика, който тази година се състоя от 22 до 26 ноември в Шумен.

Бисерка Йовчева сподели, че въпреки възникналите дребни спънки по време на IATI, техническият комитет е отстранил бързо малките проблеми. Тя каза още, че задачите от състезателните теми на турнира, които научният комитет е подбрал наистина са били сложни. „Това бе една добра тренировка за тримата състезателите, които ще участват в следващия Международен турнир в Казахстан“, каза Йовчева. Владислав Кипров изненада преподавателите като заяви, че Лифтком ще осигури представителни екипи на шуменските участници за казахстанския турнир по информатика.

Инженер Юлиян Пенков обясни на младите информатици, че фирмата създава оригинални детайли и дизайни на асансьорите чрез графични и чертожни програми за 2D и 3D, тъй като „копирането“ и „имитацията“ в Лифтком са забранени. „С навлизането на съвременните технологии програмистите и ИТ специалистите са все по-търсени при създаването и въвеждането в експлоатация на нови асансьори. Надявам се, че някой от вас ще дойдат да работят при нас“, каза той.

Младежите имаха възможността да разгледат изградената през 2007 производствена сграда, модерните швейцарски машини за лазерно рязане и огъване, както и автоматизираната поточна линия, чиято работа и функции им бяха презентирани от главния технолог на предприятието Григор Лазаров. Производственият директор Тодор Цонев им показа как се създават важни компоненти в асансьорите, както и конструкцията на външен асансьор за руския пазар.

В края на своето посещение – Виктор Върбанов, Йордан Димитров, Петър Ангелов, Иван Ганев, Марин Йорданов, Иван Борисов, Иван Смиленов, Сали Басри и Ферит Исмаилов пуснаха в небето 37 балона с пожелания за успех, репрезентиращи дъщерните компании на „Лифтком“ във Великобритания, Италия, Русия, Украйна, Дубай, Македония, Косово и Скандинавските страни – Швеция, Дания и Норвегия, българските офиси в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Шумен, Русе, Търговище, Разград и 16-те години, в които иновативното дружество се развива динамично.

Подобни

Leave a Comment

four − three =