ВМРО тръгва на борба с фалшивите новини

ВМРО започва работа по изработването на закон, който да регулира съдържанието на материалите в интернет пространството, които към днешна дата не попадат под контрола на нито една институция. Това става ясно от съобщение на официалната страница на партията.

„Тази стъпка се налага заради зачестилите случаи на опасни фалшиви новини, които директно застрашават националната сигурност на България. Епидемията от неверни публикации придобива застрашителни размери, а фактът, че техни източници все по-често са политически лица, е въпрос, който засяга и политическата стабилност в страната“, подчертават патриотите.

Според тях, това не е опит за цензура, а целта е постигане на чистота на инфорационния поток, която ще допринесе за по-добрата работа на всички медийни канали.

„Живеем във века на високите информационни технологии и е крайно време да изградим законодателна бариера (вкл. и с помощта на технологиите) за разпространението на фалшивите новини. Ние Патриотите от ВМРО – БНД повеждаме битката срещу фалшивите новини“, така завършва съобщението на коалиционните партньори на ГЕРБ.

Подобни

Leave a Comment

eight + one =