Внезапно почина известният бизнесмен Стефан Шарлопов

Тази нощ, в съня си, е издъхнал бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели “Шарлопов комплекс”, съобщиха пред Дир.бг от “Шарлопов Груп”. Смъртта му е изненада за всички, тъй като не е известно да е имал здравословни проблеми.

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висше си образование във Великотърновския университет, специалност “Българска филология”. Работи като журналист в София, занимава се основно с икономическа тематика. На 26-години издава първата си книга с художествена документалистика.

През 1989 г. започва частен бизнес. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др. 55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“.

Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има три брака и пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на “Шарлопов Груп”.

Подобни

Leave a Comment

19 − 14 =