Внимавайте по празниците – крадци дебнат от всякъде

Скрити камери и видеоохранителни системи са хит сред хората, които тръгват на път по празниците и оставят домовете си необитаеми за няколко дни.

Така домакинствата пазят покъщнината си от набезите на апаши, които дебнат празните къщи. Цените на апаратите варират, като средно едно устройство излиза 70 лева, пише на Novini.bg.

Търговци предлагат и нова технология, позволяваща пренос на видеосигнал с HD резолюция. Системите не изискват изграждане или конфигуриране на мрежова преносна среда. Вместо това се използва традиционната схема на свързване.

Междувременно полицията в страната ще бъде на крак по време на празниците. Общественият ред ще бъде следен зорко от органите на реда. Но въпреки това превантивните мерки никога не са излишни. А няколко прости съвета могат да опазят домовете ни непокътнати.

На първо място полицията съветва да не се съобщава на много хора, че семейството няма да си е у дома за дълъг период от време.  Това включва също и в социалните мрежи. Същевременно вратите и прозорците на имота трябва да са добре затворени.

Ако имате инсталирана алармена система, не забравяйте да я активирате обезателно. Междувременно помолете съсед, близък роднина или приятел да наглежда жилището и да включва осветлението периодично.

Не на последно място оставете по-ценните си предмети на съхранение при близки приятели или роднини.

По традиция в празничните дни бдителността у хората се понижава и създава предпоставки за криминални деяния. Според статистиките около 100 кражби на ден се случват у нас, като 2/3 от тях остават неразкрити.

Подобни

Leave a Comment

2 × three =