Волов (Шумен) открадна точка от Тополи 2010

Футболистите на Волов (Шумен) откраднаха точка при гостуването си на Тополи 2010 в среща от 21-ия кръг на Североизточната Трета лига. Гостите от Шумен, въпреки че са последни в класирането, показаха много зряла игра и едва не спечелиха двубоя. В началото след равностойни 10–15 минути домакините понатиснаха, избутаха играта напред в половината на шуменци и създадоха 3-4 положения за отбелязване на гол. При една от поредните атаки на Тополи 2010 домакините имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза, но реферът Росен Минев от Добрич с жестове беше категоричен, че такава няма и играта трябва да продължи.

В спорната игрова ситуация централният нападател на Тополи 2010 Микаел Асад на голлинията в единоборство за топката със защитник на Волов падна в очакване на най-тежкото наказание в пеналта, но такова не беше отсъдена. Топката удари главата му и премина на сантиметри от напречната греда на вратаря Добромир Дочков. Няколко минути след това Сонер Кязим напредна в близост до наказателното поле на Тополи 2010. Бързоногият нападател на шуменци преодоля последователно двама защитници, последва подаване към непокрития Христо Георгиев, който от рамките на наказателното поле с плътен удар порази вратата на Тополи 2010 – 0:1.

В началото на втората част домакините се добраха до изравняване на резултата. От ъглов удар Славомир Събков директно порази вратата на шуменци. Топката тупна в краката на защитник, вратарят Добромир Дочков очакваше тя да бъде изчистена, но уви. В суматохата и неразчетените действия между защитника и вратаря топката се озова в мрежата – 1:1. След изравняването играта се водеше предимно в централната част на терена. Домакините с дълги пасове се опитаха да захранят нападателите си и променят резултата в тяхна полза, но това не им се отдаде. Шуменци до края на мача също имаха няколко изгодни положения, но младостта, неопитността и прибързаните действия на младите футболисти на треньора Стоян Чешмеджиев се оказаха решаващи за крайното 1:1.

В следващия 22-и кръг Волов (Шумен) приема у дома Хитрино в регионално дерби на Шуменска област.

Снимка и текст: Салим Салих 

 

Подобни

Leave a Comment

one × two =