Време за равносметка: Успешен мандат за кмета Христов и екипа му

На заключителна пресконференция, кметът на Шумен Любомир Христов заедно с екипа си, дадоха отчет за свършеното през мандат 2015-2019 г. във Възрожденския комплекс на ул. “Цар Освободител”.

Въпреки финансовите трудности, заради наследените задължения от 35 млн. лв. Любомир Христов даде добра оценка за свършеното през 4-те години

“Изминаха четири години от началото, когато поех управлението на Шумен. Основната ни цел беше на първо място да стабилизираме финансово общината, да оптимизираме разходите и да създадем условия за развитие. Благодаря на колегите от моя екип, на цялата администрация, на общинските съветници и на шуменци за подкрепата им при реализиране на нашата управленска програма. Благодаря на всички за волята и търпението, което проявиха, за да се реализират положителните промени.
През мандата ми на кмет работихме усилено за благоустрояването на Шумен, за подобряване на условията на живот, на градската и образователната среда, за социалното и икономическото развитие на нашия град. Една от целите, заложени в четиригодишната програма на нашето управление, беше да подобрим средата за бизнес. Положихме огромни усилия за привличане на инвеститори, които да създадат нови работни места. Заварихме спортната инфраструктура в много тежко състояние. Построихме Арена Шумен, започнахме ремонт на зала “Плиска”, възстановихме игрищата в Градската градина, построихме нови фитнес площадки и се надявам, че ще успеем да възродим спорта и да продължим славните традиции на нашия град. За по-малко от четири години в общината вложихме близо 100 000 000 лева по различни проекти. Това е огромен финансов ресурс, който не може да се осигури от бюджета на общината.

Удовлетворен съм от постигнатото и съм амбициран да продължим по най-добрия начин да работим за бъдещето на Шумен. “

Подобни

Leave a Comment

five × two =