Все още изясняват причината за пожара в склад на борсата в Шумен

Малко след  21 ч. снощи е получен сигнал, че в един от складовете на борса  в Шумен е възникнал пожар. Огънят бил обхванал и съседни помещения на ул. „Калиакра“.

На място са изпратени 4 противопожарни автомобила, впоследствие към тях се присъедини и екип от Нови пазар. Гасенето на огъня е било затруднено и от липсата на хидрантни кранове в района. Пожарникарите разбили ламарините, за да влязат под покрива и да успеят да изгасят огъня.

На мястото на пожара е имало и много полицаи, които обезопасявали района и издирвали собствениците на паркирани автомобили, за да преместят колите си. Екипи на Енерго про са спрели електрозахранването в жилищния блок срещу складовете.

Пожарът беше потушен след 23 ч.  Щетите на складовете в пламналата сграда са огромни, цялата стока е изгоряла, казват очевидци.

Унищожена е покривна конструкция с площ около 500 квадратни метра и стоки. За гасенето му са използвани 90 000 литра вода. Причините за възникването му се изясняват . Извършва се оглед. Образувано е досъдебно производство.

Подобни

Leave a Comment

nineteen + 5 =